SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
STOCKHOLMS BÄSTA SIMHOPPSKLUBB
STOCKHOLMSPOLISENS IF SIMHOPP
Hoppskolan

Anmälan till kurser för barn och ungdomar VT 2024!
Välkommen till vår Hoppskola - här får ni träna enligt Anna Lindbergs program!
2023-09-04 13:46
På den här sidan kan ni läsa om vår Hoppskola. Nedan hittar ni kursbeskrivningar över träningen i Hoppskolan och i menyn hittar ni övrig information. Här hittar ni också Terminsöversikt med info om inställda träningar m.m. 
 
 
TERMINSÖVERSIKT VT24
Frågor? Hoppskoleansvarig når ni genom: info@polisensimhopp.se
 
 
Under fliken Anmälan högst upp på sidan hittar ni anmälan till våra olika kurser: Prova-på kurser, Mini-hopp och Lovläger! 
 
Kursbeskrivningar och mer om Anna Lindbergs program: 

Polisskolan NY+1 (Nivå: nybörjare, ungefär termin 1-2):

Polisens IF´s nybörjargrupper i simhopp tränar i en timme, en gång i veckan. Under den timmen tränar gruppen under ledning av en eller två tränare både på land och i vattnet. Det viktigaste och övergripande målet för vår nybörjarverksamhet är att de aktiva ska ha kul på träningen och vilja fortsätta träna simhopp i vår förening. I möjligaste mån åldersintegrerar vi våra nybörjargrupper, vi har barn i åldrarna 5- ca 13 år i de olika grupperna i vår nybörjarverksamhet.

 

I nybörjargrupperna lägger tränarna fokus på de olika grundövningarna i simhopp så som stilarterna rak, gruppering, pik samt enkla dykövningar. Under träningen hoppar man främst från bassängkanten och 1m svikten men för de som vill och vågar får man i slutet av träningen prova hoppa från de högre höjderna 3m, 5m, 7.5m och 10m!

 

Träningen på land i vår landträningslokal, innehåller främst simhoppsförberedande gymnastik, som t.ex. enkel akrobatik, hållnings- och stilartsträning. Anna Lindberg har skapat träningsprogram för alla medlemmar i hoppskolan. Programmen fokuserar på de viktiga grunderna i simhopp som gör att hopparen kan utvecklas och göra nya hopp. Programmen är anpassade för att följa Svensk Simhoppslinje som vi har följt sedan 2012. Landträningen håller på under de första 30 minuterna av träningspasset. 

 

Anna Lindberg är en av Sveriges främsta simhoppare. Hon har deltagit i fem Olympiska spel och vunnit flera EM guld på en och tre meter. Anna blev tränad av ingen mindre än sin mamma Ulrika Knape, som var Olympisk mästare i München 1972 och var sportchef för Svensk Simhoppning i 17 år.

 

Polisskolan 2-3 (Nivå: fortsättning, ungefär termin 2-5):

I fortsättningsgrupperna tränar de hoppare som varit medlemmar i föreningen under ett antal terminer och därmed lärt sig de flesta grundövningarna och även kanske några rotationer. I möjligaste mån åldersintregrerar vi våra fortsättningsgrupper, vi har barn och ungdomar i åldrarna 8- ca 17 år i de olika grupperna i vår fortsättningsverksamhet.

 

Mål, fokus och träningsupplägg under träningspasset för fortsättningsgrupperna är detsamma som för nybörjargrupperna men på en högre kunskapsnivå. 

2015-09-08 12:25
Foto: Elsa Gregersdotter