Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stockholmspolisens IF Simhopp

Välkommen till Stockholms Bästa Simhoppsklubb!

Här hittar ni anmälningslänkar till vår verksamhet. Alla grupper och kurser hålls på Eriksdalsbadet i Stockholm
14-18 april har vi vårt påsklovsläger! Lägret passar lika bra för  de som tränar i vår ordinarie verksamhet och de som vill testa på för första gången!

Prova-på kurs för barn v.19-22
Fåtal platser kvar. 

Minihopp kurs v.18-23
Simhoppskurs för barn mellan 3-5 år

5 gångers kurs för vuxna som vill testa på simhopp!

På sidan Hoppskolan hittar ni information om träningen, vår bokningspolicy och våra avgifter. 
Guld och Silver till Richie på JSM
2019-03-10 18:51
Cesar Kylberg och Richard "Richie" Roop Iliste in action i pojkarnas 3m final under JSM 2019. Foto: Chris Rye/Svensk Simidrott

Lund och Malmö stod för arrangemanget av JSM 2019. Till Skåne reste SPIF Simhopp med en liten men naggande god trupp, tävlade gjorde tre killar: Cesar Kylberg, Angus Hellman och Richard Roop Iliste. Richie kommer hem med två medaljer, ett överlägset Guld i killarnas höga hopp och Silver efter MKK´s David Ekdal från 3m. Cesar kom till final i alla sina grenar och presterade överlag bra och jämnt. Angus gjorde sitt första mästerskap i dessa sammanhang och var i final i hans starkaste gren, höga hopp. Men Angus kommer också hem med blodad tand och framtidstro! Bra jobbat gänget!  

Trots ett litet gäng så taggade hela laget bra ändå och har jobbat kanonbra, både under tävling och tillsammans med hejande och gemenskap! Polisenstilen gäller både i stor och liten förpackning!

Barn- och Ungdomsledarstipendium till Norah Nyblaeus
2019-02-26 11:07
Norah Nyblaeus

Polisens IF Simhopps tränare för Tävlingsgrupp USM Nationell, Norah Nyblaeus, har tilldelats Stockholms Stads Barn- och Ungdomsledarstipendium. Stipendiet tilldelas en ledare som jobbar med barn och unga i idrottsförening och genomför sin gärning på ett positivt och utvecklande sätt.

13 idrottsledare i Stockholm tilldelas stipendiet årligen, varav tre inom parasporten, så i tuff konkurrens valdes Norahs gärning! Kul och hedrande! 

Stipendiesumman är på 20000 kr som fördelas lika mellan stipendiaten och föreningen som denne är verksam i. 

Stort Grattis Norah! 
Inbjudan till Årsmöte 18 mars 2019
2019-02-14 09:59
Snart vankas det Årsmöte! 

Så, alla medlemmar, nedan hittar ni kallelse och info inför mötet. Notera att ni gärna får meddela att ni kommer till info@polisensimhopp.se

Årsmöte hålles måndag 18 mars kl 19.00 i Stora konferensen på Eriksdalsbadet. 

Välkomna! 
Fina resultat från SM på hemmaplan
2019-02-03 17:53
Jacob Stoltz och Amanda Lundin
SM-helgen flöt på fint i vinter-Stockholm. Arrangemanget som SK Neptun tillsammans med Svensk Simidrott stöd för, var väl förberett och fint för de aktiva. 

Detta SM, som ligger tidigt på säsongen, ger i bland lite mer otoppad hoppning, då de aktiva inte helt ställt om mot tävlingsträning. Även denna gång var det så, men också syntes många fina hopp och stundtals hög nivå. 

Polisens IF Simhopp tar med sig fem medaljer totalt från årets första Mästerskap. Ett bra resultat med tanke på att vi hade ett ganska litet lag. Jacob Stoltz och Amanda Lundin tog båda två medaljer, Jacob silver både i höga hopp och 1m herrar. Amanda tog silvret i damernas höga och brons från 3m. Felix Olsson och Oscar Raftewold tog tillsammans brons i Syncro 3m. 

Även SM för Masters avgjordes under helgen. Flera av SPIF´s Mastershoppare kan efter helgen titulera sig Svensk Masters Mästare i Simhopp, bl.a. Anders Höglund, Sofia Isoz och Tunde Maday. Grattis och Bra jobbat! 

Nu fortsätter träningen mot resterande tävlingar 2019! 


SM i Simhopp 31 januari - 3 februari
2019-01-29 11:17

Under detta veckoslut hålls SM i Simhopp i Eriksdalsbadet. Detta innebär att all ordinarie träning är inställd torsdag 31/1, fredag 1/2 och lördag 2/2. 

Givetvis är ni alla välkomna till Eriksdalsbadet ändå för att heja på våra SPIF:are som tävlar! Entré är gratis! 

Det är SK Neptun som står för arrangemanget och både vanliga Senior SM samt SM för Masters-hoppare avgörs i helgen. 

Landträningen avstängd tillsvidare
2019-01-28 15:32

Måndag den 28 januari skedde en översvämning på Eriksdalsbadet i Simhoppsbassängen. Problemet är nu löst men många kubik vatten rann in i utrymmen som ska vara torra, som t.ex. landträningsutrymmet. Därför kommer landträningen tillsvidare att vara avstängd för torrläggning och renovering.


Simhoppsklubbarna Polisens IF Simhopp och SK Neptun samarbetar just nu för fullt för att planera och ordna så att ALLA simhoppare kan tränar vidare, genom att utnyttja ännu fler utrymmen kring simhoppsbassängen för landträning, som t.ex. korridoren in till hallen.


Under perioden är det viktigt att ALLA simhoppare har alla sina kläder och väskor i skåp i omklädningen och att medföljare väntar utanför den första dörren till simhoppshallen.


Vi ber er alla att ha överseende och tålamod! Vi hoppas att Eriksdalsbadet och Idrottsförvaltningen fort får ordning på landträningsutrymmet så vi åter igen kan nyttja det!


Vi ses i simhoppshallen! / SPIF Simhopp och SK Neptun Simhopp

Terminsstart 2019
2019-01-07 14:07
Nu är det snart dags för simhoppsträning våren 2019! Yes! 
VT 2019 startar torsdagen den 10 januari. Under vecka 2 (torsdag - lördag 10-12/1) börjar alla grupper som tränar 1 gång i veckan på dessa veckodagar. Under vecka 3 (måndag - lördag 14-19/1) startar träningen för alla övriga: 1 gång i veckan måndag och tisdag samt alla 2-3 gånger i veckan grupper. 

Kallelse och faktura för träningen VT 2019 ska vara mailad till alla medlemmar. Om du saknar kallelse och faktura, maila info@polisensimhopp.se 

Här finns medlemsinfo inför terminsstarten: 

Gällande läktaren i simhoppshallen

Kalendarium för terminen med info om bl.a. inställda träningar, klicka på länken!

Värdegrund, Polisenstilen, mm

Mål, kriterier och krav för alla grupper hittar ni i vår föreningsstruktur


Varmt välkomna till terminsstarten! 
Julhälsning från Polisens IF Simhopp
2018-12-22 18:07
Hej alla medlemmar och alla andra som hittar till hemsidan! 

Vi vill med detta tacka alla för 2018! Vilket år vi haft! Första året med Anna Lindbergs program i Hoppskolan, massa Lovläger, Märkestagningar, Utbildningar för tränare och så klart många många Träningar och Tävlingar! 

Vi passar också på att igen gratulera de som blivit Svenska eller Nordiska Mästare under 2018:
Isabelle Svantesson, Jacob Stoltz, Richard Roop Iliste, Amanda Lundin, Albin Claesson, Felix Olsson och Darja Ivanova. Stort Grattis! Träning ger resultat och framgång. 

Men framgång mäts ju inte bara i Guld och vi tävlar ju inte bara mästerskap. Vi Polisens IF Simhopp deltar vid många olika klubbtävlingar under året, hemma i Sverige eller utomlands. Vi deltar på tävlingar för de som satsar för att nå världstoppen och för de som hoppar simhopp för att det är det roligaste som finns, även om inte alla hopp sitter ännu. På Dive of Hope var de yngsta 5 år och de äldsta 65 år. Simhopp funkar för alla!  

Vi är också glada för att vårt arbete med att sprida simhoppsglädjen till personer som är nya i Sverige fortsätter med oförändrad styrka. Rörelseglädje, Mod och Självkänsla är universella krafter! 

Nu tar vi Jullov. Självklart med Jullovsläger för Hoppskola och Masters samt träning för Tävlings- och Utvecklingsgrupperna. Men några dagar ska vi alla så klart få vila och njuta av lovet! 
Vi önskar er alla ett fantastiskt lov, en God Jul och ett Gott Nytt år! 

TERMINSSTART 2019 HOPPSKOLA OCH MASTERS
VT 2019 startar torsdagen den 10 januari. Under vecka 2 (torsdag - lördag 10-12/1) börjar alla grupper som tränar 1 gång i veckan på dessa veckodagar. Under vecka 3 (måndag - lördag 14-19/1) startar träningen för alla övriga: 1 gång i veckan måndag och tisdag samt alla 2-3 gånger i veckan grupper. 
Kallelse och faktura för träningen VT 2019 kommer att skickas via mail dagarna efter nyår!