Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stockholmspolisens IF Simhopp

Välkommen till Stockholms Bästa Simhoppsklubb!

Här hittar ni anmälningslänkar till vår verksamhet. Alla grupper och kurser hålls på Eriksdalsbadet i Stockholm

Anmäl er till vårterminens nybörjargrupper för barn

Nu har vi öppnat anmälan till jullovsläger för barn!

Minihopp är en prova på kurs för de yngsta i familjen, perfekt för småsyskon!

Prova-på kurs för barn v.4-7
Prova på kurs för barn i januari - februari 2019

Minihopp kurser VT 2019
Simhoppskurs för barn mellan 3-5 år

Fem gångers prova-på kurs för vuxna

På sidan Hoppskolan hittar ni information om träningen, vår bokningspolicy och våra avgifter. 
Storslam på Nordiska Mästerskapen
2018-12-09 20:15
Med en stor glädje berättar vi att Sveriges landslag tog ett stenhårt grep om titeln bästa nordiska simhoppsnation i helgen. Nordiska Mästerskapen avgjordes i Bergen, Norge, och hela svenska laget var på topp. Av 33 mästerskapstitlar tog Sverige 27! Och hela 14 av dessa guld plockade Polisen-hoppare hem! 

Ett spännande resultat för framtiden. En särskilt spännande insats är Richard som tillsammans med Neptuns Linus Augustsen hoppare otroligt bra i höga hopp syncro. 

Våra SPIF:are som nu också är Nordiska Mästare är:
Isabelle Svantesson
Amanda Lundin
Albin Claesson
Richard Roop-Iliste
Jacob Stoltz
Felix Olsson 

Stort Grattis och heja Sverige! 

Alla resultat från NM/NJM 2018

Julavslutning 8 december
2018-11-26 14:57
Medlemmar och alla andra som är sugna på en rolig show! Boka in att ta er till Eriksdalsbadets simhoppshall och Polisens IF Simhopps Julavslutning! Förutom ett fullspäckat program med uppvisning, fria hopp och skämthopps-show har vi lotteri med fina priser, Lussefika och försäljning av våra klubbkläder! 

Så boka in den 8 december! För er som i vanliga fall tränar på lördagar är all ordinarie träning inställd den 8/12. KOMIHÅG! Verksamheten, alltså den vanliga träningen fortsätter ytterligare en vecka efter Julavslutningen! Alla träningar är som vanligt den 10-15 december! Sen tar vi jullov till vecka 2. 

God Jul! 
DM med nytt format - framgång och kul tävling
2018-11-26 13:12
Medaljörer i Distriktsmästerskapen 2018 - Fem SPIF:are (f.v: Richard Roop Iliste, Amanda Lundin, Felix Olsson, Isabelle Svantesson, Oscar Raftewold) och Ellen Andersson från Södertälje SS
Lördagen 24 november arrangerade vi i SPIF Simhopp DM, denna gång med ett nytt tävlingsformat. Hopparna tävlade i fyra rundor, där de främsta i varje runda kvalificerade sig till nästa. Inga svårighetsgrader användes så det var bara domarpoängen, alltså simhoppsstilen som gjorde att någon tog sig vidare. 

Efter näst sista runda stod klart att Isabelle Svantesson och Felix Olsson stod klara som DM-mästare i dam- respektive herrklassen och de fick i sista runda kämpa mot varandra om titeln "Over All Champion". Efter en tight kamp drog Felix det längsta strået. 

Både aktiva, tränare och publik vittnade om att detta nya format verkligen ska vara här för att stanna vid DM. Kul! Stort tack till funktionärerna Martina, Björn och Anders som styrde sekretariatet perfekt. 

De fullständiga resultaten ses här: Resultat DM 2018
Distriktsmästerskap på lördag 24/11
2018-11-22 15:46
På lördag arrangerar vi i SPIF Simhopp DM kl. 16.00 - 18.00. Inför detta DM har Stockholms Simförbunds hoppkomitteé omarbetat formatet, så att DM ska vara öppet för fler och blir ett mer spännande och inbjudande arrangemang att titta på! Mer info om DM 2018: Inbjudan  - Cupsystem

Tävlingen är nu ett Cup-system med utslagsrundor, där domarpoäng och inte svårighetsgraden kommer ligga till grund för vidare avancemang. När DM är klart kommer vi kora Distriktsmästare för damer och herrar samt en "Over All" vinnare! 


Välkomna till en annorlunda simhoppstävling! 


Hedvig Ekblom tilldelas Stig Ohlssons ledarskapsstipendium
2018-11-20 15:52
Hedvig Ekblom tilldelas Stig Ohlssons ledarskapsstipendium
Till minne av Stig Ohlsson har Svenska Simförbundet och Stockholmspolisens IF skapat ett stipendium som utdelas årligen till en ledare inom svensk simidrott som verkar i hans anda. Priset delas ut till en person som med sitt ledarskap gjort viktiga insatser för att utveckla föreningen.

I år är vi stolta att få säga att vår hoppskoleansvarig Hedvig Ekblom under helgen vid SM i simning tilldelats Stig Ohlssons ledarskapsstipendium. Inom föreningen verkar Hedvig som ansvarig för hoppskolan, utbildning av tränarna, samordnare för integrationsprojektet, tränare för utveckling/tävlingsverksamheten och mycket mer.

Stort grattis Hedvig och tack för ditt arbete i föreningen!


Ny film med Tomas och Malin
2018-11-17 14:27
Våra favvo-youtubers har varit på besök igen! Denna gång i sällskap med Malins pappa Lars, 65 år, som visar det vi redan visste: man kan inte vara för gammal för simhopp! Vår fantastiska tränare och även hoppare Pauline Ollén (som till vardags tränar just våra vuxna simhoppare!) tog väl hand om gänget när de igen får utmana sig i vår bassäng! 

Kolla in filmen och inspireras! Kanske känner ni någon som borde göra som Lars och prova simhopp? Vi har ju Prova-på kurser för vuxna

Fina resultat på Euro Finans Diving Lund
2018-11-09 12:36
Prisutdelning A-killar 1m med Jacob Stoltz högst upp på pallen
De internationella simhoppstävlingarna som traditionsenligt går under all helgona helgen, samlar som vanligt simhoppare från hela Sverige och Europas alla hörn. 

Från Polisens IF Simhopp var C-hopparna Folke Barenius, Elsa Tjerneld, Darja Ivanova och Alexander Kiss, tillsammans med A-killen Jacob Stoltz på plats och representerade de svart-oreanga färgerna. C-gänget debuterade på Diving Lund och blandade nervositet med kraftfull och fin hoppning. Jacob gjorde fina tävlingar, bl.a. Guld och personligt rekord i A-killarnas 1m tävling. 

Vidare var Amanda Lundin, Felix Olsson, Cesar Kylberg, Richard Roop Iliste och Albin Claesson uttagna av Sthlms simförbund att representera Team Stockholm. En rapport från Stockholms Simförbund kan läsas på www.stockholmsim.se

Första Marginalen Bank Diving Cup mycket lyckad
2018-10-29 16:58
Amanda Lundin, medaljör på alla höjder i Flickor-B (13-15 år) får pris av Polisens IF Simhopps ordförande, Janne Nilsson
Den första Marginalen Bank Diving Cup blev en mycket lyckad tävling, både som arrangemang och ur tävlingssynpunkt. Alla fantastiska funktionärer jobbade som vanligt som arbetsmyror och fixade allt, stort och smått, så tävlingarna skulle rulla på utan problem. Hopparna som tävlade, från alla de deltagande klubbarna, gjorde fina insatser!  Segerpoängen som noterades i nästa alla tävlingsgrenar höll hög standard, kul! 

Från SPIF Simhopp tävlade ett 20-tal aktiva, en del för första gången, andra mer meriterade. SPIF fortsätter att hålla hög standard på tävlingarna, samtidigt som vi också deltar i många grenar, framgång mäts både på höjden och bredden! #stockholmsbästasimhoppsklubb 

För att se alla resultat från den första Marginalen Bank Diving Cup, klicka här 

Tack igen till alla funktionärer och alla deltagande klubbar! Och givetvis till vår nya sponsor, Marginalen Bank