Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stockholmspolisens IF Simhopp

Välkommen till Stockholms Bästa Simhoppsklubb!

Här hittar ni anmälningslänkar till vår verksamhet. Alla grupper och kurser hålls på Eriksdalsbadet i Stockholm

Nu är anmälan öppen för att börja hoppa simhopp i januari 2020! 

För dig som är född 2013-2010 och älskar att tävla! 

Anmälan är nu öppen till simhopps-kul under Jullovet 2019/2020! 

Nu kan ni anmäla er till Prova-på kurs för barn i början av VT 2020!

3-5 januari 2020 arrangerar vi ett läger för Mastershoppare, klicka på länken för information och anmälan.

På sidan Hoppskolan hittar ni information om träningen, vår bokningspolicy och våra avgifter. 
Nordiska Mästerskapen 6-8 december
2019-11-08 10:18
Om en månad händer årets största simhoppshändelse här i Stockholm, de Nordiska Mästerskapen för Juniorer och Seniorer! 

Tävlingen kommer att avgöras i Eriksdalsbadet, under fredagen 6 december i simhoppshallen för 1m samt syncro höga hopp och på lördag 7 december - söndag 8 december går alla tävlingsgrenar ute i 25 meter bassängen! Det var många år sedan vi fick möjligheten att hålla tävling i 25 meter bassängen, så det ser vi givetvis mycket fram emot!

Vi hoppas att ALLA simhoppare i Stockholm med familjer och vänner kommer till Eriksdalsbadet under 6-8 december för att heja fram det svenska landslaget! Gratis entré hela helgen! 

Ni som tränar lördagar, planera in 7 december som både er träningsdag och sen vara hejarklack för Svenska Landslaget i Simhopp ute i 25 meter bassängens fina hopptorn! 

Från oss i SPIF Simhopp är fem aktiva uttagna till Nordiska Mästerskapen: 
Amanda Lundin (flickor B - 14-15 år)  
Elsa Tjerneld (flickor C - 12-13 år)
Folke Barenius (pojkar C - 12-13 år)
Richard Roop Iliste (pojkar A - 16-18 år)
Jacob Stoltz (Herrar seniorer - 19 år och äldre) 


Vi ses under de Nordiska Mästerskapen! 

Psst... det är träning som vanligt torsdag 5/12 + lördag 7/12 för Hoppskolan och Masters. Fredag 6/12 är dock all ordinarie träning inställd pga Nordiska Mästerskapen i simhoppsbassängen!  
Medaljregn på Diving Lund
2019-11-05 04:26
Wow, vilken helg! 


Våra SPIF:are på plats och även de som representerade Team Stockholm har gjort ett fantastiskt jobb under Diving Lund. Richard "Richie" Roop Iliste , som hoppade för Team Stockholm, tog guld på alla tre grenar i A-pojkar, likaså gjorde Folke Barenius (för Team Stockholm) i klassen C-pojkar. 


Amanda Lundin gjorde en stabil tävling hon med och placerade sig 1:a på B-flickor plattform och 3m samt 2:a på 1m. Darja Ivanova, Elsa Tjerneld och Felix Olsson hoppade även de fint och visade på att hård träning ger resultat trots att det inte nådde riktigt till prispallen.


Fantastisk bra jobbat!

Marginalen Bank Diving Cup
2019-10-29 16:23
Amanda Lundin tar guld på b-flickor platform
24-27 oktober arrangerade vi Marginalen Bank Diving Cup.
Det blev en stor tävling med många klubbar och mycket fin hoppning.

Från polisen tog Amanda  guld på b-flickor platform, Folke silver c-killar 1m, Richard silver herrar 1m och guld på 3m, Darja, guld och Emelie brons på d-flickor 3m, Darja guld på d-flickor 1m och
Richard och Linus från grannklubben Neptun, guld på syncro!

Även våra masters hoppare hoppade fint under sin tävling och Anders tog guldet i herrar, Sofia guld och Karin silver på Damerna.

Vi tackar alla klubbar, domare, hoppare och våra fantastiska funktionärer!

Fantastisk helg på Ungdomshoppet
2019-10-16 10:41
Under ungdomshoppet 2019 gjorde alla aktiva fina prestationer. Den största prestationen för alla har varit att hitta rätt i ett virrvarr av ångest, glädje, stress, adrenalin, trötthet, saknad av föräldrar, zombier på Liseberg, hitta i Göteborg m.m.

Våra ledare Mathilda och Ludvig har visat prov på ledarskap på väldigt hög nivå för sin ålder. De har agerat föredöme, varit goda lyssnare, visat riktning, gett korrigerande feedback, agerat klokt utan oro vid oväntade förändringar. Nisse som varit huvudledare under tävling är väldigt nöjd med tränarna och hopparna.

Totalt samlade våra aktiva ihop 6 guld, två silver och två brons.
Albin två guld.
Carl-Johan guld, silver och brons.
Hanna guld, silver.
Thea guld.
Svea brons.
Lagtävling brons.
35000 kr inhoppade vid Dive of Hope
2019-09-30 21:37
Glada och stolta över våra gemensamma insatser för Barncancerfonden och alla härliga simhopp vi såg i lördags, kan vi meddela att hela 35000 kr stannade resultatet vid i årets Dive of Hope! 125 simhoppare var med och tävlade! 🖤🧡

Tack till alla simhoppare som var med och hoppade för livet! Vi hoppas att alla hade en fin dag på sviken och publiken på läktaren 🧡🖤

Som vanligt vill vi också rikta ett stort varmt tack till alla funktionärer som ställer upp och gör våra tävlingar så bra varje gång! 🖤🧡

På lördag ska vi Hoppa för Livet!
2019-09-10 12:42
På lördag är det äntligen dags för Dive of Hope! Vi är många anmälda, så kul! Vi länkarna här nedan kan ni se info inför tävlingen och startgrupperna som vi tävlar i. Vi ses på Eriksdalsbadet! 


Köp Klubbkläder! 
Ni glömmer väl inte att ni kommer att kunna köpa klubbkläder under Dive of Hope?! Swish kommer gå utmärkt! 

Lotteri för Barncancerfonden! 
Vi kommer att ha ett finfint lotteri, där priserna är olika Presentkort till vår verksamhet: 
- Prova-på kurs (för barn eller vuxen)
- En privatlektion i simhopp
- En gruppaktivitet, för kompisgänget eller företaget

Notera att all ordinarie verksamhet är inställd på lördag 28/9 p.g.a. Dive of Hope. För er som tränar på lördagar i vanliga fall, men inte är med på Dive of Hope, har vi en öppen träning kl. 13.00 - 14.00. 
Uttagning till Utvecklingsverksamheten
2019-09-10 12:33
Foto: Pontus Gyllensten/Stockholmsidrotten
Lördagen den 16 november mellan kl. 9.00 - 11.00 håller vi Uttagning till Utvecklingsverksamheten. 

Uttagningen riktar sig till dig som är född mellan 2013-2010 som tycker att simhopp är fantastiskt roligt! Genom uttagningen vill vi ge de barn som har en träningsvilja, tävlingsvilja och en stor nyfikenhet kring simhoppningen en möjlighet att utvecklas mot tävlingssimhoppning, både på en nationell och internationell nivå. 

Du behöver inte redan gå på simhopp hos oss för att vara med på uttagningen, alla som är nyfikna och gillar träning och tävling är välkomna!  Det kostar 100 kr / hoppare att delta på Uttagningen. Kostnaden kan betalas på plats via Swish eller kontant. 

Mer info om hur uttagningen går till och anmälan hittar ni i anmälningsformuläret
Hur vi tränar i träningsgrupperna, kan ni läsa om via länken

Madeleine Jarl - Trippel Världsmästare!
2019-08-19 10:36
Madeleine Jarl med sina tre (!) Guld från Masters-VM 2019
Det är helt otroligt, men sant, Polisens IF Simhopps Madeleine Jarl har under Masters-VM i Gwanju i Sydkorea tagit en trippel, alltså alla tre guld i de individuella grenarna 1m, 3m och höga hopp för Damer 50-54 år. 

Madeleine lämnar här en kommentar kring hur det känns att vara trippel Världsmästare, hur tiden i Sydkorea varit och hur hon planerar att träna framöver: 

"Inte i min vildaste fantasi hade jag en tanke på att ta tre stycken Guld! 1m är väl min starkare gren och där jag känner mig tryggast så där hade jag hoppats på att lyckas bra och ta medalj, men absolut inte på ett guld! 
3m var en ren överraskning, det är den grenen jag kunnat träna minst och där satte jag i alla hopp över förväntat, ja, utom en lättare miss på första, med personbästa som resultat! Så här blev jag helt paff både av mina poäng och placeringen och blev jätte jätteglad! 
Höga är kul men alltid lite skrämmande och endast de enklare hoppen satt på inhoppningen, ...så att jag lyckades pricka i de svåra hoppen, svåra och lite otäcka för mig alltså, var så roligt! Onödigt att missa de enkla men det kändes verkligen overkligt när jag såg att jag vunnit och fått trippelt guld! 

Eftersom jag inte kunnat träna så regelbundet med mina svenska vänner känns det extra kul att vara en del av gänget och bli så stöttad. Kul och tryggt också för mig att ha en motiverad och närvarande tränare på kanten, (tack Simon och Mickey!) vilket också bidragit till resultatet. Under dessa dagar känns det som om jag lärt mig nya detaljer i hoppen som jag kan jobba vidare med och finslipa på!
Allt detta är så motiverande och jag blir så peppad och hoppas att jag ska kunna träna mer regelbundet och mer fokuserat framöver. 
Jag vet att jag borde jobba på en svårare serie, men för att lyckas med det behöver jag en mer regelbunden träning och en coach som finns där vid min sida och med min vardag fylld med mycket jobb och många resor har detta tyvärr inte fungerat. De perioder jag inte kan träna i vattnet blir det löpning, styrka och mjukhet, och det har förstås bidragit till att kroppen hänger med!

Ett Stort Grattis från hela SPIF Simhopp till Madde och övriga SPIF:are på plats i Gwangju, fler medaljer och fina resultat har det ju blivit! #världensbästamastershoppare  
 
Vi söker en Simhoppstränare! Klick nedan!