Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stockholmspolisens IF Simhopp

Svensk Simhoppslinje

Från HT 2012 har vår simhoppsverksamhet arbetat enligt Svensk Simhoppslinje. Svensk Simhoppslinje är ett projekt som Polisens IF simhopp varit delaktiga i att arbeta fram tillsammans med Svenska Simförbundet, som syftar till att simhoppsklubbarna i Sverige ska följa samma röda tråd när det gäller simhoppsträning. Det finns 10 märken i stegen, där det vita är det första och det svarta det sista. Varje märke innehåller fem landövningar och fem vattenövningar som hopparen ska klara av.

 

För våra Polisskolan NY och 1 grupper (nybörjarverksamheten) är det övergripande målet att väcka glädje och intresse hos de aktiva, att de ska ha kul och vilja fortsätta med sitt simhoppande. Märken ger hopparna tydliga mål under träningsterminen och förhoppningsvis då också glädje och viljan att fortsätta hoppa. 

 

Vi har märkestagningar en gång per termin, men märkesstegens övningar genomsyrar alla träningspass. 

 

I Polisens IF Simhopps Föreningsstruktur » finns beskrivet hur vi i Polisens IF Simhopp jobbar med Svensk Simhoppslinje, när vilka märken är aktuella för grupperna och vilka märken man ska ha tagit för att ha möjlighet att träna mer. 

 
 
Vi söker en Simhoppstränare! Klick nedan!